Kuinka kauan sujuvan kielitaidon saavuttaminen kestää?

Opiskelijat haluavat usein tietää, kuinka kauan sujuvan englannin kielitaidon saavuttaminen kestää. Kuten arvata saattaa, selkeän vastauksen antaminen on hyvin vaikeaa. Tässä muutamia asioita, joita kannattaa ottaa huomioon:

1. AJANKÄYTTÖ

“Use it or lose it.”

Mikäli todella haluat oppia, ei yksi oppitunti kerran tai kaksi viikossa riitä. Annan omille oppilailleni kotitehtäviä, joiden tarkoituksena on lisätä opiskeluun käytettyä aikaa, mutta omatoimista opiskelua täytyy silti tehdä. Kaikkein parasta olisi, jos pystyt käyttämään englannin opiskeluun aikaa päivittäin. Aloita vaikka 10 minuutista!

2. LÄHTEET

Moni aloittaa opiskelun hankkimalla kaupasta englannin oppikirjan. Tässä ei ole mitään vikaa, mutta itse suosin toisenlaista lähestymistapaa. Omat oppilaani omaavat yleensä jo melko hyvän kielitaidon, ja neuvon heitä hakemaan opiskelumateriaalia natiivilähteistä. Kuuntele radiota, katso tv-ohjelmia, lue lehtiä tai kirjoja. Tutustu itseäsi kiinnostaviiin aiheisiin, mutta tee se englannin kielellä.

Muutama vinkki: BBC Radio, The Guardian, Vogue, CNN.

3. OPISKELE FRAASEJA

Edistyneemmällä opiskelijalla on yleensä kielioppi hallussa, ja opiskelussa voi keskittyä muihin asioihin. Sujuvan kielitaidon saavuttaminen vaatii yleensä idiomien ja fraasien hallitsemista. Keskity siis näihin, ja tutustu niiden käyttöön esimerkiksi yllä mainittujen natiivilähteiden avulla. Voit myös listata yleisiä suomalaisia fraaseja, ja etsiä niille englanninkieliset vastineet.

4. SUJUVA KIELITAITO EI TARKOITA TÄYDELLISTÄ KIELITAITOA

Hyväksy, että natiivitason englannin kielitaidon saavuttaminen vaatii todella kovan työn, yleensä myös oleskelua kielen kohdemaassa. Englantia työelämässä tai opinnoissa käyttävänä sinulle riittää, että pystyt ymmärtämään ja tulemaan ymmärretyksi laaja-alaisesti englannin kielellä. Pieniä virheitä ei tarvitse pelätä, eikä matkan varrella kannata turhautua.

5. KESKITY ÄÄNTÄMISEN HARJOITTELUUN

Englannin kielen ääntäminen eroaa huomattavasti suomen kielen ääntämisestä. Myös Suomessa on viime vuosina herätty huomaamaan, että kielen opiskelussa ei riitä, että keskitytään ainoastaan kieliopin harjoitteluun. Puhuminen ja ääntämisharjoitukset ovat erittäin tärkeässä roolissa. Englannissa asuessani törmäsin usein suomalaisiin turisteihin, ja juuri ääntäminen tuntui aiheuttavan eniten ongelmia ymmärretyksi tulemisessa. Tärkeimmät asiat ääntämisessä ovat intonaatio ja painotukset. Halutessasi voit tutustua näihin ja moneen muuhun ääntämiseen liittyvään asiaan ENGLANNIN PUHEKURSSI!

 

Terveisin,
Puhuenglantia.fi -tiimi


ENGLANNIN SANASTOKURSSI – Opiskele englantia edulliseen kuukausihintaan

Sanastokurssiin sisältyy opas ääntämiseen sekä sanastoharjoitteluun. Lisäksi hintaan sisältyy kattava työelämän sanaston tehtäväpaketti, jonka avulla voit harjoitella missä ja milloin tahansa. Harjoittele puhumista viikottain. Tule mukaan!

Lue lisää tästä >>

error: Sisältöä ei saa kopioida.
Vieritä ylös