KOKEMUKSIA:

Laadukkaaseen kielikoulutukseen investointi on iso päätös, joka kannattaa tehdä harkiten. Löydät kotisivuiltani tietoa palveluistani, mutta tälle sivulle olen koonnut asiakkaideni kokemuksia heidän itsensä kertomana. Asiakkaideni yksityisyyden suojaamiseksi he esiintyvät sivuilla vain etunimillään.

englannin yksityisopetus
Koulutukseni: FM, englannin kieli | Cambridge-sertifioitu englanninopettaja

Opiskelua työn ohella

Ailan työnkuva oli muuttunut ja siihen kuuluivat nyt kokoukset ja palaverit englannin kielellä. Lukiopohjainen heikko englanninkielen taito oli ruosteessa. Aila kuvaili tilannettaan on enemmän kuin haasteelliseksi.

Ailan koulutusjakson aikana keskityimme erityisesti keskusteluharjoitteluun. Myös kadoksissa ollut kielioppi löytyi pikku hiljaa monipuolisten harjoitusten myötä. Tarkka opiskelusuunnitelma rakennettiin kattavan lähtötasotestin tulosten perusteella.


Ailan omat kommentit:

“Paketti kokonaisuudessaan vastasi tarpeitani. Kielitaitoni on kohentunut huomattavasti. Pysyn kokouksissa mukana ja pystyn ilmaisemaan itseäni, kirjallisesti oikeinkin hyvin ja suullisessa taidossa koen koko ajan kehittyväni.

Hanna on aivan ihana, kannustava ja sopivalla tavalla aikatauluttava opettaja. Osaamattomuudestani en tuntenut häpeää enkä pelkoa, kuten kouluaikana. Tekstin tuottaminen on selkeästi sujuvoitunut, puhumistilanteet vaativat skarppausta mutta pärjään ja sanavarasto on kasvanut. Hannan kurssilta sain pohjan, josta ponnistaa eteenpäin. 

Jos haluat panostaa opiskeluun, laittaa itsesi likoon niin Hanna on erittäin hyvä skarppaaja ja rinnalla kulkija. Sopii erinomaisen hyvin aikuisen opiskelijan rinnalle. Työn ohessa opiskelu ilman sparraajaa on ainakin itselleni haasteellista -> aina keksin tekosyitä: väsynyt, tämä työ pitää tehdä ensin jne. Kun on aikataulu niin pakko ottaa aikaa opiskelulle.

Opiskelu kannattaa ja saat rahoillesi erinomaisen vastineen. Suosittelen lämpimästi.”

työelämän englantia

“Opiskelu kannattaa ja saat rahoillesi erinomaisen vastineen. Suosittelen lämpimästi.”

englannin yksityisopetus
Opiskelin itsekseni ennen kurssin aloittamista ja huomasin heti miten iso ero ja merkitys on sillä, että saa palautetta ja voi pysähtyä epäselvien asioiden äärelle.”

Työkieli vaihtui englanniksi

Annukan työkieli oli vaihtumassa osittain englanniksi. Hän koki, että pelkkään itsenäiseen opiskeluun oli vaikea keskittyä. Annukka oli käyttänyt kieltä hyvin satunnaisesti työssään ja opiskeluajoista oli jo aikaa.

Tarjoamamme aloituspaketti on varsinainen KICKSTART englannin opiskeluun. Se usein paras tapa saada opiskelu kunnolla käyntiin säännöllisen tuen avulla. Tämän jälkeen voit jatkaa opiskelua kuukausiperusteisesti niin pitkään kuin haluat.


Annukan omat kommentit:

“Sain varmuutta ja huolellisuutta kielen käyttöön, sekä selkeyttä siihen mihin tulisi erityisesti kiinnittää huomiota jatkossa.

Ehdottomasti kannattaa. Hannan tapa opettaa, ohjata ja neuvoa on perusteellinen ja selkeä. Opiskelin itsekseni ennen kurssin aloittamista ja huomasin heti miten iso ero ja merkitys on sillä, että saa palautetta ja voi pysähtyä epäselvien asioiden äärelle.

Omasta opiskeluajasta on kauan ja huomasin, että olen kuljettanut mukanani sieltä asti mukanani jotain ” väärin opittua”, ihan perusasioiden kertaamisestakin tuli ahaa elämyksiä. Ammatillinen teksti, kirjoittaminen ja puhuminen – selkeys, ensin selkeät rakenteet, sitten ” lihaa luiden päälle ” eli voi rikastuttaa kieltä, kirjoittamista ja puhumista. Selkeys tuo lisää asiantuntijuutta.”

Toiseen palveluun pettynyt asiakas

Tämä asiakkaani käyttää töissä englantia päivittäin ja koki paljon epävarmuutta erityisesti puhumisessa. Hän oli juuri saanut käytyä erään toisen palveluntarjoajan opetusohjelman, ja oli hieman pettynyt, koska tuntui, ettei saanut siitä tarvittavaa varmuutta englannin puhumiseen.

Aloitimme koulutusjakson, johon sisältyi itsenäistä työskentelyä sekä säännöllisiä tapaamisia opettajan kanssa.


Asiakkaan omat kommentit:

“Olin jo vähän epätoivoinen, kunnes eräänä aamuna googlasin opiskelumahdollisuuksia ja löysin tämän. Töissä kyllä pärjäsin päivästä toiseen, mutta koin paljon epävarmuutta ja kielitaidosta puuttui olennaisia palasia.

Koen, että olen oppinut paljon ja saanut rohkeutta englannin puhumiseen. Vaikea nimetä jotain tiettyä yksittäistä asiaa, kun ennemminkin koen niin, että olen saanut kielitaitooni monia puuttuvia rakennuspalikoita, jotka ovat auttaneet eteenpäin. Myös henkilökohtaisella palautteella on ollut iso merkitys.

Sain paljon ahaa-elämyksiä! Koin jopa kieliopin opiskelun mielenkiintoisena, vaikka yleensä aiemmin olen pitänyt sitä vaikeana ja epämieluisana. Opetus oli monipuolista ja käytännönläheistä.

Huomasin jossain vaiheessa, että aloin rohkeammin kertomaan ajatuksiani, kysymään ja kommentoimaan joissakin palavereissa. Olin pitkään ollut niissä melko vähäsanainen, varsinkin ilman valmistautumista.

Suosittelisin lämpimästi. Huomasin, että niinä aikoina, joina käytin paljon aikaa kurssiin ja ylipäänsä englannin kieleen, koin myös kehittyväni eniten.

Kiitos kurssista, tämä oli antoisa kokemus! Opiskelu jatkuu, ja siihen on edelleen motivaatiota.”

englannin intensiivikurssi

“Koen, että olen oppinut paljon ja saanut rohkeutta englannin puhumiseen. Vaikea nimetä jotain tiettyä yksittäistä asiaa, kun ennemminkin koen niin, että olen saanut kielitaitooni monia puuttuvia rakennuspalikoita, jotka ovat auttaneet eteenpäin. Myös henkilökohtaisella palautteella on ollut iso merkitys.”

“Voin suositella ja olen jo niin tehnytkin. Mahtava opettaja. Hanna osasi löytää oikeat kehityskohteet ja panostaa niihin. Esitin paljon kysymyksiä ja sain aina vastauksen.”

Sparrausta ja hienosäätöä

Johanna halusi palauttaa mieleen aiemmin hankittua kielitaitoa sekä parantaa työssä tarvittavaa keskustelutaitoa natiivienglanninpuhujien kanssa. Hän halusi antaa itsestään työelämässä asiantuntevamman kuvan ja käyttää oikeita sanoja myös englanniksi.

Johannan kohdalla tilanne oli jo melko hyvä, ja kielitaito kaipasi lähinnä pientä “hienosäätöä”. Myöskään rohkeutta käyttää kieltä ei puuttunut. Hän tilasi intensiivikurssin saadakseen apua tilanteeseensa.


Johannan omat kommentit:

“Kielitaitoni oli melko sujuva, mutta puheessa ja varsinkin tekstissä oli aika paljon virheitä. Olen asunut ulkomailla, joten omalla kohdallani rohkeutta puhumiseen oli eikä alkeista tarvinnut lähteä, mutta virheitä oli ensimmäisessä tehtävässä melko paljon. Olen joskus oppinut väärin joitakin asioita, ja nämä ovat kulkeneet mukana. Sain korjattua näitä opiskelun myötä.

Sain Hannalta hyviä vinkkejä kielitaidon ylläpitoon ja mieleen palautteluun. Olen jatkanut näitä ja meinaan jatkaa edelleen. Olen aiemminkin käyttänyt englantia, mutta tarkistuttanut tekstit jollain muulla henkilöllä ennen julkaisua. Nyt uskon voivani päivittää nettisivut ja kirjoittaa sopimukset ilman apua. Odotan innolla seuraavaa keskustelua natiivienglanninpuhujan kanssa.

Voin suositella ja olen jo niin tehnytkin. Mahtava opettaja. Hanna osasi löytää oikeat kehityskohteet ja panostaa niihin. Esitin paljon kysymyksiä ja sain aina vastauksen.”

Kiireisen yrittäjän tarina

Kati tarvitsi apua kielitaitonsa kehittämiseen yksityisopetuksen avulla. Saimme soviteltua aikataulut Katin kiireiseen arkeen.

Yksityisopetus räätälöidään aina tilanteeseesi sopivaksi, ja siksi eteneminen tapahtuu usein nopeasti. Tämä yllättää asiakkaat todella usein!


Katin omat kommentit:

“Käytin paljon vieraita kieliä nuorempana, mutta kielitaito on rapistunut vuosien varrella käytön puutteessa.

Huomasin, että sekä työni kansainvälistyessä, että vapaa-ajallani paljon matkustelevana parempi englannin kielen taito alkaa olla aina vaan tärkeämmässä roolissa. Verkosta löytyy monenlaista tarjontaa, ja kokeilin aluksi muutamia ilmaiskursseja. Niissä kuitenkin pääpaino tuntui olevan mainoksilla ja kyseisten toimijoiden muiden kurssien buffaamisella. Itse opiskelumateriaali oli heikkoa. Tältä etsintäreissulta löysin kuitenkin Puhuenglantia.fi -sivuston ja Hannan.

Sivusto näytti toimivalta ja ammattimaiselta, ja varasin kurssin johon kuului lähtötason testaus ja yksityistunteja verkko-opetuksena. Kurssiin kuului kattava kielioppiosio, jossa oli hyvin aihealueittain ryhmitellyt monimuotoiset tehtävät. Paras anti kurssilla olivat kuitenkin yksityistunnit. Tunteja oli alle kymmenen, ja hiljaa mielessäni oletin, että niin pienessä ajassa ei ole mahdollista omaksua tarpeeksi tietoa. Ilokseni kuitenkin huomasin, että tunti tunnilta kielitaito koheni ja puheen muodostaminen ei tuntunutkaan enää vaikealta.

Hanna on opettajana loistava. Mielenkiintoisten aiheiden kautta opiskelu tuntui luontevalta, vanhat aikoinaan opitut asiat muistuvat mieleen, ja uudet asiat pystyi omaksumaan helposti. Kurssista jäänyt materiaali on myös hyödyllistä ja edelleen käytössä. Opin myös paremmin hakemaan tietoa englannin kielen poikkeuksellisiin ilmauksiin, joka on ehkä mielestäni vaikein osa-alue minkä tahansa vieraan kielen opettelussa.

Tarkoituksenani on jatkossa jatkaa opiskelua Hannan kursseilla. Opiskelu on helposti sovitettavissa omien aikataulujen lomaan. Suosittelen lämpimästi tätä tapaa kielen opiskeluun.”

“Hanna on opettajana loistava. Mielenkiintoisten aiheiden kautta opiskelu tuntui luontevalta, vanhat aikoinaan opitut asiat muistuvat mieleen, ja uudet asiat pystyi omaksumaan helposti.”

ASIAKKAIDEN KOMMENTTEJA

Ensimmäisestä oppitunnista lähtien opiskelu on ollut monipuolista, mukavaa ja opiskelijan tarpeet huomioon ottavaa. Olen elämäni aikana niin koulussa kuin vapaa-ajallakin opiskellut englantia monien eri opettajien kanssa ja Hanna on ehdottomasti yksi parhaista.

Ilkka

Kursseille osallistuneet kokivat Hannan kanssa opiskelun miellyttäväksi ja turvalliseksi. Käytännön kielitaidon koettiin ottaneen ison loikan kohti sujuvampaa itseilmaisua ja kaikki osallistuneet ovatkin valmiita suosittelemaan Puhuenglantia.fi:n kursseja varauksetta. Tulemme varmasti käyttämään Hannan ammattitaitoa henkilöstömme koulutuksessa myös tulevaisuudessa! Sami


Kiitos hirveästi avusta, tästä oli tosi paljon hyötyä! En ennen kurssia tiennyt ollenkaan, mistä lähteä liikkeelle, miten voisin ääntämistä ja puhetta harjoitella ja ylipäätänsä, missä mulla olisi kehitettävää, joten kurssi tuli todellakin tarpeeseen. Kiitos siis lämpimästä ja kannustavasta palautteesta, se on omasta kielitaidostaan epävarmalle ihmiselle ollut todella tärkeää. Asiakas


Hannan valmennuksessa sain nopeasti lisää varmuutta englannin puhumiseen ja ääntämiseen. Erityisesti pidin siitä, että oppimateriaali oli ajankohtaista ja räätälöity valmennettavan toiveiden mukaan. Hannalla on myös vankka osaaminen englantilaisesta kulttuurista ja yhteiskunnasta. Lisäksi Hannan tunneilla oli aina myös hauskaa! Lämmin suositus! Eija


Lähtötasotesti oli todella hyvä juttu ja sain jo siitä paljon oivalluksia. Parasta kurssilla oli myös englanninkielen keskustelut. Kerrankin oli joku, jonka kanssa puhua englantia! Tiedän nyt tarkasti sen mitä minun tulee kielitaidossani kehittää ja luotan enemmän omaan osaamiseeni. Anu


Vaikka kurssi oli suhteellisen lyhyt, olen huomannut kuinka varmuuteni käyttää englantia kasvoi huikeasti. Jos ennen jännitin tilanteita, jossa piti puhua englantia, niin nyt oikein odotan niitä, ja vieraan kielen käyttäminen tuntuu hyvin luonnolliselta. Hanna on hyvin sympaattinen ja kannustava opettaja, ja kurssin tärkein oivallus oli se, että on turhaa murehtia mahdollisia virheitä etukäteen, pääasia on, että uskaltaa puhua. Voin suositella Hannan kursseja lämpimästi. Viivi


“Kaiken kaikkiaan olen tosi iloinen, että lähdin tähän yhteistyöhön ja englannin opiskeluun mukaan. Jokaisen tunnin jälkeen on ollut hyvä fiilis ja olen ylpeä itsestäni, että olen tehnyt tälle minua vaivanneelle taidolle (tai sen puuttumiselle) jotain. Englannin kielen oppimisesta on hyötyä koko loppuelämäksi, mielestäni siis loistava investoinnin kohde!” Vilma


”She has always displayed competence, high work ethic, positive attitude and the ability to work under deadline pressure. She’s a very hard-working and motivated professional.” Natalia / LCT Group Ltd


Työskentely Hannan kanssa oli kaikin puolin positiivinen kokemus, ja koin että kurssin avulla sain nopeasti kehitettyä kielitaitoani ennen opiskelijavaihtoon lähtöäni. Opetusmetodit olivat monipuolisia ja huomioivat mielestäni erityisen hyvin yksilölliset tarpeet, mikä mahdollisti eroon pääsemisen itselle tyypillisistä virheistä, niin kirjoitetun kuin puhutunkin kielen osalta. Eero

Tällä sivulla esitetyt asiakaspalautteet on kerätty kirjallisesti erillisellä lomakkeella kurssin yhteydessä tai sen päätteeksi. 

error: Sisältöä ei saa kopioida.
Vieritä ylös