Englannin prepositiot – miten niitä käytetään?

Testaa osaamisesi – maksuton prepositiotesti sivun alaosassa!

englannin prepositiotEnglannin prepositiot aiheuttavat päänvaivaa monelle, eikä ihme. Prepositioita on lukuisia, ja niitä käytetään englannin kielessä useilla eri tavoilla. Samannäköiset pikkusanat vilahtelevat lauseissa ja voi tuntua siltä, ettei niiden käytössä ole mitään logiikkaa.

Prepositiot ovatkin yksi yleisimmistä virheistä, joita suomalaiset tekevät englannin kielen kanssa. Joidenkin prepositioiden välisiä eroja on vaikea hahmottaa. Joskus pelkkä ulkoa muistaminen voi aiheuttaa hankaluuksia.

Moni kokee, ettei prepositioita ja niiden käyttöä opi ikinä. Voin kuitenkin kertoa, että niiden käyttö ei ole niin monimutkaista kuin kuvittelet! Tässä tekstissä käyn läpi muutaman perusasian prepositioiden käytöstä.


ENGLANNIN PREPOSITIOT – MIKSI NIITÄ KÄYTETÄÄN?

Yksinkertaistettuna: englannin prepositioita käytetään suomen kielen sijamuotojen tapaan. Vaikka suomen kielessäkin on prepositioita, käytetään niitä melko vähän, sillä niiden tilalla käytetään yleensä sijamuotoja tai postpositioita. Ajatus niiden käytössä on kuitenkin sama. Niillä luodaan suhde tekemisen ja tekemisen kohteen välille.

Prepositiot ovat olennainen osa englannin kieltä eikä niiden käyttöä voi ohittaa. Siksi niiden käyttö kannattaa ottaa haltuun. Muistat varmasti kouluajoilta esimerkiksi ajan ja paikan prepositioiden opettelun, ja sinulle saattaa olla selvää, missä tilanteissa käytät hyvin yleisiä prepositioita in, on ja at. Entäpä muut? Muistatko, miten prepositioita käytetään suhteessa verbeihin?

Netistä löytyy useita erilaisia listoja englannin prepositioista. Esimerkiksi täältä voit katsoa kaikki englannin kielen prepositiot. Valitettavasti se ei kuitenkaan riitä, mikäli haluat opetella myös niiden käytön. Paras tapa oppia muistamaan prepositioita on harjoitella niiden käyttöä käytännönläheisten harjoitusten avulla.


VOIKO PREPOSITIOIDEN KÄYTÖN OPPIA?

englannin prepositiotEhdottomasti voi! Kuten kielten opiskelu yleensä, myös prepositioiden haltuun ottaminen voi kestää, mutta oikeiden materiaalien ja selkeän ohjauksen avulla se on mahdollista. Tutustu ensin yleisimpien prepositioiden listaan ja yritä painaa mieleesi tärkeimmät.

Mikäli haluat opiskella prepositioiden käyttöä selkeiden videoiden ja käytännönläheisten harjoitusten avulla, suosittelen sinua tulemaan mukaan Puhuenglantia.fi -kursseille. Kurssilla opit kaiken mitä sinun tulee tietää prepositiosta ja niiden käytöstä.

Kurssi tarjoaa selkeästi etenevän ohjelman, jonka avulla ymmärrät mitä prepositiot ovat, miksi ja miten prepositioita käytetään ja mitä niistä kannattaa opetella. Kurssilla voit opiskella omaan tahtiisi selkeiden videoiden ja käytännöllisten harjoitusten avulla. Saatavilla on myös opettajan tuki – voit kysyä asioista sähköpostilla koska tahansa!

 

 


Selvitä hauskan testimme avulla, ovatko työelämän yleisimmät prepositiot hallussa.

Samalla tilaat uutiskirjeemme ja saat vinkkejä englannin kielen opiskeluun.

 

 

 

error: Sisältöä ei saa kopioida.