Helppolukuinen kirja englanniksi – Lukuvinkkejä

helppolukuinen kirja englanniksiHelppolukuinen kirja englanniksi

Lukeminen on yksi tehokkaimmista tavoista kehittää englannin kielitaitoa. Mikä parasta, sitä voi tehdä lähes missä tahansa! Luetun ymmärtäminen lasketaan myös yhdeksi pääosa-alueeksi kielitaitoa mitattaessa.

Tässä artikkelissa saat vinkkejä sopivan kirjan valitsemiseen. Kannattaa tutustua myös Puhuenglantia.fi-lukupakettiin, joka sopii helppoa englanninkielistä luettavaa etsivälle!

 

Valitse riittävän helppolukuinen kirja englanniksi

Mikä tahansa englanninkielinen kirja ei sovellu harjoitteluun. Kielen tason tulee olla sinulle sopiva, jotta se tukee oppimista. Tutkimusten mukaan sinun tulee ymmärtää vähintään 95 prosenttia tekstin sanoista, jotta oppimista tapahtuu. On aivan selvää, että opiskelu on haastavaa, jos lähes joka toinen sana täytyy tarkistaa sanakirjasta. 

Jos tavoitteenasi on opiskella englantia työelämää varten, kannattaa myös helppolukuinen kirja valita tähän tarkoitukseen sopivaksi. Et opi työelämässä käytettävää kieltä fiktiivisistä romaaneista, joissa kieli saattaa mukailla menneiden aikakausien mukaista tai hyvin puhekielistä puhetapaa, jotka on usein joko auttamattoman vanhanaikaisia tai jopa humoristista nykymaailmassa. 

Kannattaa siis valita aiheen sekä tason puolesta sopivaa luettavaa, jotta pääset harjoittelun kanssa hyvin liikenteeseen. 

Lukemisen hyödyt

Lukiessa sanavarastosi kasvaa, ja opit uusia fraaseja paljon enemmän kuin pelkkää puhetta kuunnellessa, sillä sinulla on paremmin aikaa keskittyä ymmärtämiseen. Mikäli luet oikeinkirjoitettua, oikoluettua englanninkielistä tekstiä, näet myös oikein kirjoitettuja rakenteita ja opit, miten asioita ilmaistaan englannin kielellä.

Jos luet työelämäaiheista tekstiä, opit paljon myös oman alasi konventioista englanninkielisessä maailmassa, mikä on varmasti hyödyllistä myös oman ammatillisen osaamisesi kannalta. Monet asiakkaani ovat saaneet myös uusia ideoita ja näkökulmia omaan työhönsä!

Lukiessa myös yleinen kielen ymmärtämisen taito kehittyy, ja tämä tukee myös kuullun ymmärtämisen kehittymistä. Opit yhdistelemään omaksumaasi aivan uudella tavalla ja pikku hiljaa opittu siirtyy myös omaan tuottamiseesi.

Harjoittele sopivissa pätkissä

Lukemista ei tarvitse harjoittaa tuntikausia kerralla, vaan lyhyet ja ytimekkäät jaksot riittävät kielitaidon kehittymiseen oikein hyvin, kunhan harjoittelet säännöllisesti. Kun luet kieltä opiskellaksesi, on lukeminen myös hitaampaa keskittyessäsi kieleen ja sanastoon.

Suosittelen aloittamaan esimerkiksi 15 minuutista kerralla, jotta pystyt todella lukemaan vaikkapa useamman kerran viikossa. Säännöllisen harjoittelun myötä asiat pysyvät myös paremmin mielessäsi!

Helppolukuinen kirja englanniksi 


 

 

 

 

 

error: Sisältöä ei saa kopioida.