Englannin puhekurssi – Kuinka oppia puhumaan luontevasti?

Englannin puhekurssi – Lue lisää tältä sivulta

Kuinka oppia puhumaan englantia luontevasti käyttäen monipuolista sanastoa?

englannin puhekurssi
englannin puhekurssi

Lähes jokaisen englantia opiskelevan tavoite on pystyä ilmaisemaan itseään luonnollisesti ja monipuolista sanastoa käyttäen, oli kyse sitten tekstin tuottamisesta tai puhumisesta. Mitä sinun oikeastaan täytyy tehdä saavuttaaksesi tämän?

Hyvän kielitaidon saavuttaminen täysin nollatasolta kohtuullisen hyvälle B2-tasolle kestää tutkimusten mukaan noin 700 tuntia, mikä tarkoittaa vajaan tunnin opiskelua päivittäin kahden vuoden ajan. Suomalaisen kielenoppijan lähtötaso on kuitenkin harvemmin täysi nolla.

Englannin kielen perusteet on oltava hallinnassa, että pystyt muodostamaan lauseita ja sen myötä myös keskustelemaan erilaisista aiheista sujuvasti. Tärkeintähän on, että pystyt käyttämään kieltä erilaisissa tilanteissa.

Opiskelun kestoon vaikuttavat muun muassa lähtötaso, tavoitteet, motivaatio, ajankäyttö ja monet muut asiat. Aikuisiällä opiskelu on tehokkainta säännöllisen ohjauksen sekä palautteen avulla.

Saavutetun kielitaidon ylläpito vaatii jatkuvaa harjoittelua, eikä sen kanssa ole koskaan valmis. Jos kieltä ei käytä, se unohtuu.

Kielen opiskelu on verrattavissa maratoniin, eikä nopeista, satunnaisista pyrähdyksistä ole yleensä apua. Tärkeintä on opiskella säännöllisesti, mieluiten usein ja vähän kerrallaan.


Selvitä lähtötasosi
Kattava lähtötason kartoitus antaa tarkan kuvan osaamisestasi, ja sen tulosten perusteella tehtävä määrätietoinen harjoittelu auttaa sinua etenemään opiskelun kanssa oikeaan suuntaan.

Ole tekemisissä englannin kielen kanssa mahdollisimman paljon
Yksi tunti englannin opiskelua viikossa ei riitä, mikäli haluat saavuttaa sujuvan kielitaidon. Tarvitset säännöllistä ja monipuolista harjoitusta erilaisten materiaalien parissa päästäksesi tavoitteeseesi.

Opi käyttämään luonnollisia, natiivipuhujien käyttämiä sanoja ja ilmauksia
Helpommin sanottu kuin tehty, mikäli kieli ei ole sinulle tuttu. Antaaksesi hyvän vaikutelman englannin kielellä, tulee sinun hallita joitakin yleisfraaseja sekä tapoja siihen, miten tietyistä aiheista puhutaan tai minkälaista kieltä omalla alallasi käytetään. Osaatko ilmaista mielipiteesi tilanteeseen sopivalla tavalla? Miten sujuu small talk?

Harjoittele puhumista säännöllisesti
Muista harjoitella myös aktiivisia taitoja. Monelle eniten hankaluuksia aiheuttaa juuri puhuminen. Mikset aloittaisi sen harjoittelua nyt?

Käytä oikeita tekniikoita opiskelussa edetäksesi nopeammin
Opiskelu etenee nopeammin ja mielenkiinto pysyy paremmin yllä, kun opiskelet tehokkaasti ja koet edistyväsi. Aseta itsellesi tavoitteita ja harjoittele monipuolisesti.


 

Lue asiakkaidemme kokemuksia täältä >>

error: Sisältöä ei saa kopioida.