englanninpuhekurssiHienoa, että olet päättänyt aloittaa kielitaitosi parantamisen!

Annan tällä sivulla vinkkejä siihen, miten saat lisää itsevarmuutta englannin kielellä puhumiseen. Lisäksi saat tarkistuslistan, jonka avulla voit seurata kehittymistäsi.

OPETTELE KOKONAISUUKSIA, ÄLÄ YKSITTÄISIÄ SANOJA

Englannin kielen sujuvaan hallitsemiseen sisältyy myös erilaisten fraasien ja sanontojen hallitseminen. Tunnistatko sanontoja, joita käytetään erilaisissa tilanteissa? Näitä voit harjoitella kuuntelemalla englanninkielistä keskustelua esimerkiksi videoiden avulla.

HARJOITTELE KUULLUN YMMÄRTÄMISTÄ

Etsi videoita, joiden avulla voit kuunnella erilaisten ryhmien puhuvan englantia. Parhaita ovat sellaiset, joissa on mahdollisuus seurata tekstitystä samalla. Näitä löydät esimerkiksi erilaisista oppimateriaaleista, myös meidän kursseiltamme.

LUE ÄÄNEEN ENGLANNINKIELISTÄ TEKSTIÄ

Kiinnitä huomiota sanoihin, jotka sinun on vaikea ääntää. Helpointa on aloittaa esimerkiksi fraaseista tai helposta sanomalehtitekstistä. Tämän harjoituksen on tarkoitus totuttaa sinua englannin puhumiseen.

NAUHOITA OMAA PUHETTASI

Harjoittele puhumista nauhoittamalla itseäsi. Valitse asiallinen lähde, kuuntele puhujaa ja yritä sitten toistaa sanottu asia mahdollisimman tarkasti. Nauhoita sanomasi ja kuuntele se. Löydätkö kohtia, joita voisit parantaa? Kuuntele nauhoitusta ja pohdi, missä voisit parantaa. Kuulostaako ääntäminen hyvältä, puhutko liian nopeasti tai hitaasti?

Ääntämisen perusteiden hallinta helpottaa myös kuullun ymmärtämistä, koska osaat keskittyä kuuntelemaan puheen rytmiä oikein.

Kiinnitä huomiota volyymiin.

Usein puhumista jännittävä puhuu liian hiljaa. Muista, että englannin kielessä etenkin sanojen oikealla painottamisella on tärkeä rooli. Yritä siis puhua rohkeasti, ajattele äänen voiman tulevan puheeseen vatsasta asti.

Puhu riittävän hitaasti.

Englannin kieli on melko hitaasti äännettävä kieli, joten sen kanssa ei tarvitse kiirehtiä. Harjoittele siis ensin ääntämään sanat oikein, ja etsi sitten oikea nopeus. Liian hidasta ääntämistä tuskin on, mikäli painotukset ovat sanoissa oikein.

Harjoittele tilanne etukäteen

Pohdi, minkälaisista asioista tulet puhumaan tilanteessa. Pitääkö sinun kenties esitellä itsesi? Suunnittele puhe valmiiksi, opettele lauseita ulkoa ja harjoittele puhumista vaikka peilin edessä!

HARJOITTELE SÄÄNNÖLLISESTI

Harjoittele puhumista säännöllisesti. Tee myös kuunteluharjoituksia, joiden avulla löydät hyvän rytmin ja nopeuden.

Missä harjoitella?

Harjoittele englannin keskustelutaitoja käytännön kielitaitoon keskittyvissä opiskeluohjelmissamme. Tutustu kurssivalikoimaamme, tervetuloa mukaan!


business-englantiTARKISTUSLISTA!

Seuraa oppimistasi seuraavien kohtien avulla:

Osaan aloittaa keskustelun

  • kaverin
  • kollegan
  • pomoni
  • ventovieraan ihmisen kanssa

Osaan päättää keskustelun tarvittaessa

Osaan jatkaa keskustelua

Hallitsen erilaisia tilanteeseen sopivia fraaseja 

Pystyn puhumaan

  • nykyhetkestä
  • menneestä ajasta
  • tulevaisuudesta

Osaan kertoa jostakin lukemastani/kuulemastani/kokemastani asiasta

Osaan esittää kysymyksiä

Tunnistan omia virheitäni

Osaan puhua sujuvasti ilman taukoja tai sanojen unohtamista

 

 

error: Sisältöä ei saa kopioida.
Vieritä ylös