englanninpuhekurssiHienoa, että olet päättänyt aloittaa kielitaitosi parantamisen!

Annan tällä sivulla vinkkejä siihen, miten saat lisää itsevarmuutta englannin kielellä puhumiseen. Kannattaa myös tehdä sivun alaosasta testi, jonka avulla saat tarkemman kuvan omasta tilanteestasi!

VARMISTA, ETTÄ HALLITSET PERUSASIAT

Moni yrittää opiskella kieltä hakuammuntana. Kielitaitosi ei edisty, jos et hallitse ensin perusasioita. Varmista, että ymmärrät nämä ennen kuin siirryt eteenpäin.

OPETTELE KOKONAISUUKSIA, ÄLÄ YKSITTÄISIÄ SANOJA

Englannin kielen sujuvaan hallitsemiseen sisältyy myös erilaisten fraasien ja sanontojen hallitseminen. Tunnistatko sanontoja, joita käytetään erilaisissa tilanteissa?

HARJOITTELE KUULLUN YMMÄRTÄMISTÄ

Etsi videoita, joiden avulla voit kuunnella erilaisten ryhmien puhuvan englantia. Puhuenglantia.fi-harjoitusohjelmaan sisältyy yli 50 työelämän kuunteluharjoituksen kokonaisuus, joka on käytössäsi opiskelun ajan.

Kiinnitä huomiota volyymiin.

Usein puhumista jännittävä puhuu liian hiljaa. Muista, että englannin kielessä etenkin sanojen oikealla painottamisella on tärkeä rooli. Yritä siis puhua rohkeasti, ajattele äänen voiman tulevan puheeseen vatsasta asti.

Puhu riittävän hitaasti.

Englannin kieli on melko hitaasti äännettävä kieli, joten sen kanssa ei tarvitse kiirehtiä. Harjoittele siis ensin ääntämään sanat oikein, ja etsi sitten oikea nopeus. Liian hidasta ääntämistä tuskin on, mikäli painotukset ovat sanoissa oikein.

Harjoittele tilanne etukäteen

Pohdi, minkälaisista asioista tulet puhumaan tilanteessa. Pitääkö sinun kenties esitellä itsesi? Suunnittele puhe valmiiksi, opettele lauseita ulkoa ja harjoittele puhumista vaikka peilin edessä!

HARJOITTELE SÄÄNNÖLLISESTI

Harjoittele puhumista säännöllisesti. Tee myös kuunteluharjoituksia, joiden avulla löydät hyvän rytmin ja nopeuden.

Missä harjoitella?

Harjoittele englannin keskustelutaitoja käytännön kielitaitoon keskittyvissä opiskeluohjelmissamme. Tutustu kurssivalikoimaamme, tervetuloa mukaan!


business-englanti

error: Sisältöä ei saa kopioida.