Yleisimmät ongelmat englannin kielen opiskelussa

Aikuisiällä opiskelun tielle tulee lukuisia esteitä. Töiden ohella voi olla hankalaa keskittyä tai löytää aikaa kielitaidon kohentamiseen. Yleistä on myös se, ettei oikein tiedetä, minkälaisia opiskelumetodeita kannattaisi käyttää.

MITEN OPISKELLA ENGLANTIA?

Opiskelu aloitetaan usein esimerkiksi kansanopiston kielikurssilla tai sanaston harjoittelulla. Näillä metodeilla saavutetaan harvoin hyviä tai pysyviä tuloksia. Ryhmäopiskelu voi olla tehokasta, mutta sen täytyy olla juuri sinun tasollesi räätälöityä, mikäli haluat tuloksia. Yleisillä kielikursseilla tämä harvoin onnistuu.

Sanastoa voi opetella loputtomiin, mutta siitä ei ole hyötyä, jos et pääse käyttämään sanoja oikeassa kontekstissa. Sanojen lisäksi tarvitset ohjausta ääntämiseen sekä erilaisten fraasien ja kieliopin käyttöön.

KOSKA OPISKELLA ENGLANTIA?

Bad news: yksi opiskelukerta viikossa ei riitä saavuttamaan sujuvaa kielitaitoa. Sen oppiminen vaatii huomattavasti enemmän.

Kuten aiemmissa artikkeleissa olen korostanut, tarvitset harjoitusta päivittäin. Voit käyttää lukuisia erilaisia lähteitä avuksesi. Jaan opiskeluvinkkejä muun muassa sähköpostilistallani viikottain. Tervetuloa mukaan!

INTENSIIVIKURSSIT EIVÄT TOIMI

Mikäli haluat saavuttaa pysyviä tuloksia, sinun täytyy sitoutua opiskeluun pidemmäksi aikaa. Muutaman viikon intensiivikursseista ei ole hyötyä, koska yleensä kielen aktiivinen käyttö jää kurssiin, ja pian olet taas lähtöpisteessä.

Tarvitset kurssin, joka on:

  • räätälöity sinulle
  • tehokas
  • kiinnostava ja hauska
  • joustava, jotta voit opiskella koska tahansa

 

Puhuenglantia.fi-keskittyy työelämän englantiin sekä IELTS- ja TOEFL-kielikokeeseen valmistautumiseen. Opetus ja kurssit on suunniteltu nimenomaan tämän tason opiskelijoita ajatellen. Tutustu kursseihin TÄÄLLÄ.