Saint Patrick’s Day

Pyhää Patrickia juhlitaan maaliskuun 17. päivänä. Pyhä Patrick on Irlannin suojeluspyhimys, jonka uskotaan tuoneen kristinuskon alueelle 400-luvulla. Pyhän Patrickin päivänä juhlitaan myös Irlannin kansallispäivää Irlannissa sekä irlantilaisten keskuudessa ympäri maailmaa. Jopa 80 miljoonalla ihmisellä on irlantilaiset sukujuuret. Pyhän Patrickin päivä on alunperin uskonnollinen juhla, mutta siitä on sittemmin muodostunut hyvin karnevaalimainen tapahtuma, jota vietetään pukeutumalla hassuihin hattuihin ja juomalla vihreää olutta.

Kuluneella viikolla on vietetty myös iirin kielen viikkoa juhlistaen Irlannin omaa iirin kieltä (englanniksi Gaelic). Iirin kieltä puhuu edelleen noin 5-10 % irlantilaisista. Kielen perintöä vaalitaan maassa tarkasti, vaikka natiivipuhujat ovat keskittyneet tietyille alueille. Iirin kieli kuuluu kelttiläisten kielten perheeseen.

Irlannin saarella sijaitsevat Irlannin tasavalta sekä Iso-Britanniaan kuuluva Pohjois-Irlannin alue. Irlannin valtion alue on noin 80 % saaren pinta-alasta ja pääkaupunki on Dublin. Pohjois-Irlanti sijaitsee saaren koillisosassa, ja sen pääkaupunki on Belfast.

Puhuenglantia.fi-tiimi on matkustanut Irlannin saarella laajasti. Voisimme kirjoittaa blogiin muutaman matkajutun lähiaikoina, joten pysy kanavalla!

error: Sisältöä ei saa kopioida.
Vieritä ylös