Tervetuloa mukaan!

Sujuvalla kielitaidolla on työelämässä yhä kasvava merkitys. Tärkein kielistä on englanti, jonka osaaminen on tärkeää lähes alalla kuin alalla.

Euroopan komission teettämän, vuonna 2017 julkaistun tutkimuksen mukaan jopa neljännekseen Euroopan työpaikoista vaaditaan edistyneen tason kielitaitoa. Kaikkein tärkeimmäksi nousi puhutun kielen osaaminen.

Eurooppalaisille työnantajille (myös Suomessa) tehty tutkimus nosti esiin useita tärkeitä seikkoja:

  • Suurimpaan osaan tutkintoa vaativista asiantuntijatehtävistä vaaditaan myös jonkin vieraan kielen hallitseminen. Yleisin näistä kielistä on englanti.
  • Suullisen kielitaidon (puhetaidot) tärkeys korostuu kielitaitoa arvioitaessa. Lähes jokainen työnantaja korosti tätä.
  • Riittävä suullinen kielitaito mahdollistaa sujuvan kommunikoinnin asiakkaiden ja yhteistyökumppanien kanssa.
  • Jopa kolmasosalla työnantajista on ollut haasteita löytää riittävän kielitaidon omaavaa työvoimaa. Tämä tieto ei yllätä kielenopettajaa, mutta korostaa sitä, miten tärkeää kielitaitoa on kehittää nyt.

Myös Suomen yrittäjien vuonna 2021 teettämän kyselyn mukaan englantia tarvitaan yrityksissä jo yhtä paljon kuin suomea. Yli neljännes yrityksistä vastasi, että vieraiden kielien osaaminen on erittäin tärkeää.

Sujuva käytännön kielitaito on yksi tämän päivän työelämän avaintaidoista, eikä nykyinen maailmantilanne ainakaan vähennä kielitaidon tärkeyttä.

Kun haluat erottua joukosta hakiessasi töitä tai edetessäsi urallasi, on englannin kielitaitosi kuntoon laittaminen ensisijaisen tärkeää.

Kuka olen?

Olen englannin kielen maisteri (FM) sekä Cambridge-sertifioitu englanninopettaja. Seitsemän vuoden opetuskokemuksen lisäksi olen käyttänyt englannin kieltä päivittäin sekä työssä että vapaa-ajalla jo yli 25 vuoden ajan. ​Käytän opetuksessa kommunikatiivisia menetelmiä ja valmennuksellista otetta.

Kokeneena opettajana pystyn kertomaan sinulle tarkasti, mistä juuri sinun tulee aloittaa englannin kielen opiskelu ja miten sinun kannattaa edetä opiskelun kanssa. Opiskelu on tehokasta, kun keskitytään kielitaidossasi eniten harjoitusta vaativiin asioihin. Minun tehtäväni on auttaa sinua hyödyntämään sitä kielitaitoa, joka sinulla jo on. Tehdä siitä sujuvampaa ja rakentaa sen päälle uutta osaamista käytännöllisiä strategioita käyttäen.

OPAS: Kuinka kehittää työelämän puhetaitoja?

OSA 1Tutustu kokoamaamme listaan: 12 yleisintä virhettä kielitaidon kehittämisessä. Salasana: minikurssi

OSA 3: Kuinka oppia puhumaan luontevasti käyttäen monipuolista sanastoa? Katso vinkit harjoitteluun täältä >>

OSA 2: Mitä sujuva kielitaito tarkoittaa? Tutustu työnantajien kielitaitovaatimuksiin tästä >>

OSA 4: Aloita tehokkaasti KICKSTART-kurssilla! Ilmoittaudu mukaan täällä >>

ASIAKKAILTA:

Kiitos sinulle tuhannesti. Sain palautteestasi itsevarmuutta puhumiseen ja hyviä vinkkejä mihin keskittyä kirjoittamisessa. Työhaastattelut sujuivat sen verran hyvin, että sain hakemani työpaikan ja sitä myötä englannin käytöstä tulee arkipäivää.

“Minulla on huomattavasti varmempi olo englannin kielen käytöstä. Tiedän, mitä teen ja miksi.” “Ihanaa, että joku avaa asiat selkeästi eikä tarvitse vain yrittää tehdä harjoituksia yksin.”

“Tämä on juuri sitä mitä tarvitsin! Käytän englannin kieltä töissä, mutta säännöllinen harjoittelu ilman mitään paineita on tuonut uutta rentoutta kielen käyttöön.”

“Puhuminen työtapaamisissa on helpottunut huomattavasti enkä enää unohtele sanoja, vaan pystyn ilmaisemaan itseäni englanniksi jo melko hyvin. Englannin kielen käyttöä ei tarvitse enää jännittää, vaan siitä on tullut normaali osa työpäiviä.”

“Tuntuu että palaset loksahtivat jollain tapaa paikoilleen, sillä tähän asti on monesti rakentanut lauseita sen perusteella, mikä “kuulostaa” oikealta, mutta ei ole osannut perustella, miksi sanoo/kirjoittaa jollain tapaa.”

“Osaat avata englannin kielen käyttöön liittyviä asioita selkeästi ja ymmärrettävästi. Opiskelulla on tavoite.”

Puhuenglantia.fi - Kickstart-webinaari

Aloita työelämän kielitaitosi kehittäminen konkreettisella tavalla, joka vie kielitaitoasi heti eteenpäin.

Yksityisopetus: maksuton aloitustapaaminen

Yksityisopetus räätälöidään aina henkilökohtaisesti, tasollesi ja tilanteeseesi sopivaksi. Maksuton alkukartoitus.

error: Sisältöä ei saa kopioida.
Vieritä ylös