Kuinka oppia englantia?

 

miten oppia englantia

Kuinka oppia englantia? Vinkkejä itsenäiseen opiskeluun

 

Kuinka oppia englantia itsenäisesti tai kursseilla?

Jokaisen englantia opiskelevan tavoite on pystyä ilmaisemaan itseään luonnollisesti ja monipuolista sanastoa käyttäen, oli kyse sitten tekstin tuottamisesta tai puhumisesta. Mitä sinun oikeastaan täytyy tehdä saavuttaaksesi tämän?

Selvitä lähtötasosi
Etenkin intermediate-tasolla (keskitaso) olevien opiskelijoiden on usein vaikea hahmottaa, miten opiskelua kannattaa jatkaa, kun perusasiat ovat jo hallussa. Kattava lähtötasotesti antaa tarkan kuvan osaamisestasi, ja sen perusteella tehtävä henkilökohtainen opiskelusuunnitelma auttaa sinua etenemään opiskelun kanssa oikeaan suuntaan.

Ole tekemisissä englannin kielen kanssa mahdollisimman paljon
Yksi tunti englannin opiskelua viikossa ei riitä, mikäli haluat saavuttaa sujuvan kielitaidon. Tarvitset säännöllistä ja monipuolista harjoitusta erilaisten materiaalien parissa päästäksesi tavoitteeseesi.

Opi käyttämään luonnollisia, natiivipuhujien käyttämiä sanoja ja ilmauksia
Helpommin sanottu kuin tehty, mikäli kieli ei ole sinulle tuttu. Antaaksesi hyvän vaikutelman englannin kielellä, tulee sinun hallita joitakin yleisfraaseja sekä tapoja siihen, miten tietyistä aiheista voidaan puhua tai minkälaista kieltä omalla alallasi käytetään. Osaatko ilmaista mielipiteesi tilanteeseen sopivalla tavalla? Miten sujuu small talk?

Harjoittele puhumista säännöllisesti
On täysin eri asia hallita passiivisia ja aktiivisia taitoja. Useimmille eniten hankaluuksia aiheuttaa juuri puhuminen, vaikka luetun ymmärtäminen ja kielioppi olisivat jo hyvällä tasolla. Myös puhumista täytyy harjoitella säännöllisesti!

Opettele kieliopin pääasiat
Kieliopin hallitseminen on ehdottoman tärkeää, mutta pystyäksesi aloittamaan sujuvan kommunikoinnin englannin kielellä pärjäät kyllä perusasioiden hallitsemisella. Kielioppiosaamista voi lisätä ajan kanssa, mutta tiedätkö, mihin aikaa kannattaa kieliopin suhteen käyttää?

Käytä oikeita tekniikoita opiskelussa edetäksesi nopeammin
Opiskelu etenee nopeammin ja mielenkiinto pysyy paremmin yllä, kun opiskelet tehokkaasti ja koet edistyväsi. Aseta itsellesi tavoitteita ja harjoittele monipuolisesti.

Harjoittele myös lukemalla ja kuuntelemalla englannin kieltä
Lukemalla ja kuuntelemalla englantia laadukkaita ja omalle tasollesi sopivia lähteitä käyttäen opit monipuolista sanastoa sekä lausumista.

Palaute ja tuki
Opiskelussa tärkeää on myös saada palautetta edistymisestään sekä tukea, kun sille on tarvetta. Tähän paras ratkaisu on ohjattu kurssi, jonka avulla saavutat tuloksia yleensä nopeammin kuin yksin opiskelemalla.

 

Katso tästä linkistä Euroopan komission itsearviointikaavake >>

error: Sisältöä ei saa kopioida.
Vieritä ylös