tervetuloa

IELTS vai TOEFL iBT?

 

IELTS ja TOEFL iBT ovat kansainvälisiä kielitestejä, joiden suorittamista vaaditaan yleensä aina, kun haet työ- tai opiskelupaikkaa ulkomailta (englanninkielisistä maista). Molemmat testit on mahdollista tehdä Suomessa.

TOEFL iBT on yleisempi Amerikassa, mutta molemmat kokeet hyväksytään ympäri maailmaa. Tarkista tämä kuitenkin hakukohteestasi ennen kuin ilmoittaudut kielikokeeseen.

ieltsIELTS

sisältää neljä osiota:

  • kuullun ymmärtäminen (30 minuuttia, 40 kysymystä)
  • luetun ymmärtäminen (60 minuuttia, 40 kysymystä)
  • kirjoittaminen (60 minuuttia, 2 tehtävää)
  • puhuminen (11–14 minuutin haastattelu)

Koko testin suorittaminen kestää hieman alle 4 tuntia. Kirjoitustehtävät tehdään käsin ja puheosio haastattelijan kanssa. Kaikki osiot tehdään kerralla, ja puhekokeen voi suorittaa samana päivänä tai seitsemän päivän kuluessa koepäivästä. Arviointi on skaalallla 1-9. Yleisin vähimmäispistevaatimus työpaikoille tai yliopistoihin on 7 jokaisesta osiosta. Kokeen voi uusia koska tahansa.

Huomaathan, että kokeesta on kaksi versiota: General ja Academic.


toeflTOEFL iBT

sisältää neljä osiota:

  • luetun ymmärtäminen (60-80 minuuttia, 36-56 kysymystä)
  • kuullun ymmärtäminen (60-90 minuuttia, 34-51 kysymystä)
  • puhuminen (20 minuuttia, 6 tehtävää, tehdään tietokoneella)
  • kirjoittaminen (50 minuuttia, 2 tehtävää)

Kahden ensimmäisen osion jälkeen on kymmenen minuutin tauko, ja koko testin suorittaminen kestää noin puoli päivää. Koko testi tehdään tietokoneella.

Suurin ero IELTS-testiin on se, että puheosio tehdään tietokoneelle puhuen, ei siis haastattelutyyppisesti kuten IELTS-testissä.  Lisäksi TOEFL iBT -kokeen puheosio on ehkä hieman haastavampi kuin IELTS-kokeessa.

TOEFL-testin pisteytys on 30 pistettä per osio, kokonaispistemäärä enintään 120. Kokeen voi uusia kuinka monta kertaa tahansa, mutta ei seuraavan 12 päivän aikana.


MITEN HARJOITELLA KOKEESEEN?

Kansainvälisissä kielikokeissa ei mitata pelkkää kieliopin hallitsemista. Sinun täytyy pystyä ilmaisemaan itseäsi selkeästi ja monipuolisesti englannin kielellä.

Internetistä löytyy paljon harjoitusmateriaalia molempiin kokeisiin. Harjoituskokeisiin osallistuminen on suositeltavaa, mikäli koet, että tarvitset harjoitusta itse koetilanteeseen ja ajanhallintaan. Hyvä yksityisopettaja pystyy kiinnittämään huomiota kielen käyttöösi, ja sitä kautta nostamaan tasoasi englannin kielen käyttäjänä.


Puhuenglantia.fi tarjoaa verkkokurssin sekä yksityisopetusta IELTS-kielikokeeseen valmistautuville.


Tutustu kurssivalikoimaan >>

error: Sisältöä ei saa kopioida.
Vieritä ylös