Toteuta haaveesi kielikokeen avulla

toefl ibtPuhuenglantia.fi järjestää ainoana Suomessa IELTS- ja TOEFL iBT -kokeisiin valmistavaa, henkilökohtaisesti räätälöityä yksityisopetusta. 

 

Harjoituskurssi ja pisteanalyysi keskittyvät jokaiseen neljään kielenopiskelun osa-alueeseen: lukeminen, kuunteleminen, kirjoittaminen ja puhuminen. Kursseilla käydään läpi kielioppia, sanastoa ja testitekniikkaa oppilaan tarpeiden mukaisesti:

 

PISTEANALYYSIN avulla saat tarkan kartoituksen lähtötasostasi, ja ohjeiden avulla voit harjoitella kokeeseen itsenäisesti.

HARJOITUSKURSSILLA pääset mukaan intensiiviseen yksityisopetusohjelmaan, joka valmentaa kokeeseen monipuolisesti.

 

Mikäli kaipaat apua esseen kirjoittamiseen, tutustu seuraaviin palveluihimme:

 

ESSEEKORJAUSPALVELU keskittyy esseepalautteeseen. Lähetä essee arvioitavaksi ja saat siitä yksityiskohtaisen palautteen sekä selkeät ohjeet tasosi nostamiseen.

IELTS ESSEE -VERKKOKURSSILLA opit esseen kirjoittamisen perusteet ja saat henkilökohtaisen palautteen omasta tekstistäsi.


 

KOKENEEN OPETTAJAN AVULLA HARJOITTELET MONIPUOLISESTI

Olen Hanna Anttila, espoolainen englannin opettaja ja kääntäjä. Asuin ja työskentelin Englannissa useita vuosia ja tällä hetkellä työskentelen päätoimisesti englannin kielen parissa.

Olen opettanut englantia netin kautta kahden vuoden ajan, ja tätä ennen työskentelin päätoimisena kääntäjänä. Oppilainani on enimmäkseen työelämässä olevia aikuisia sekä IELTS/TOEFL -kielikokeisiin valmistautuvia. 

Kielikokeisiin valmistautuvien oppilaiden opettaminen on todella palkitsevaa. Selkeä tavoite asettaa sopivat raamit opetukselle ja oppilaat ovat motivoituneita. Monille kielikokeen suorittaminen tarkoittaa suuria elämänmuutoksia. 

Minulla on brittiläinen yliopistotutkinto humanistiselta alalta. Lisäksi olen suorittanut laajan kansainvälisen TEFL-opettajatutkinnon sekä verkko-opetukseen, työelämän englantiin ja IELTS/TOEFL -kielikokeisiin liittyviä lyhytkursseja. Puhun itse suomen ja englannin lisäksi ruotsia, ja hallitsen myös venäjän alkeet. 

Kieli muuttuu jatkuvasti, ja mielestäni sen parissa työskentelevän tulee päivittää osaamistaan säännöllisesti pysyäkseen ajan hermolla. Alan harrastuneisuus ei ole pahitteeksi – itse matkustan paljon englanninkielisillä alueilla ja seuraan myös pop-kulttuuria.

 

Lue bloggaaja Vilman kokemuksista englannin opiskelusta kanssani


 

 

 

IELTS ja TOEFL ovat kansainvälisiä kielitestejä, joiden suorittamista vaaditaan yleensä aina, kun haet työ- tai opiskelupaikkaa ulkomailta (englanninkielisistä maista). Molemmat testit on mahdollista tehdä Suomessa. TOEFL-testissä on käytössä enimmäkseen amerikkalainen aksentti ja IELTS-kokeen kysymykset ovat usein brittiaksentilla. TOEFL on yleisempi Amerikassa, mutta molemmat kokeet hyväksytään ympäri maailmaa. Tarkista tämä kuitenkin hakukohteestasi ennen kuin ilmoittaudut kielikokeeseen.

 

ieltsIELTS

sisältää neljä osiota:

  • kuullun ymmärtäminen (30 minuuttia, 40 kysymystä)
  • luetun ymmärtäminen (60 minuuttia, 40 kysymystä)
  • kirjoittaminen (60 minuuttia, 2 tehtävää)
  • puhuminen (11–14 minuutin haastattelu)

Koko testin suorittaminen kestää hieman alle 4 tuntia. Kirjoitustehtävät tehdään käsin ja puheosio haastattelijan kanssa. Kaikki osiot tehdään kerralla, ja puhekokeen voi suorittaa samana päivänä tai seitsemän päivän kuluessa koepäivästä. Arviointi on skaalallla 1-9. Yleisin vähimmäispistevaatimus työpaikoille tai yliopistoihin on 7 jokaisesta osiosta. Kokeen voi uusia koska tahansa.

Huomaathan, että kokeesta on kaksi versiota: General ja Academic.

 

toeflTOEFL

sisältää neljä osiota:

  • luetun ymmärtäminen (60-80 minuuttia, 36-56 kysymystä)
  • kuullun ymmärtäminen (60-90 minuuttia, 34-51 kysymystä)
  • puhuminen (20 minuuttia, 6 tehtävää, tehdään tietokoneella)
  • kirjoittaminen (50 minuuttia, 2 tehtävää)

Kahden ensimmäisen osion jälkeen on kymmenen minuutin tauko, ja koko testin suorittaminen kestää noin puoli päivää. Koko testi tehdään tietokoneella. Suurin ero IELTS-testiin on se, että puheosio tehdään tietokoneelle puhuen, ei siis haastattelutyyppisesti kuten IELTS-testissä. TOEFL-testin pisteytys on 30 pistettä per osio, kokonaispistemäärä enintään 120. Kokeen voi uusia kuinka monta kertaa tahansa, mutta ei seuraavan 12 päivän aikana.

MITEN HARJOITELLA KOKEESEEN?

Kansainvälisissä kielikokeissa ei mitata pelkkää kieliopin hallitsemista. Sinun täytyy pystyä ilmaisemaan itseäsi selkeästi ja monipuolisesti englannin kielellä. Internetistä löytyy paljon harjoitusmateriaalia molempiin kokeisiin, mutta on tärkeää saada myös palautetta omasta edistymisestään. Harjoituskokeisiin osallistuminen on suositeltavaa, mikäli koet, että tarvitset harjoitusta itse koetilanteeseen ja ajanhallintaan. Hyvä yksityisopettaja pystyy kiinnittämään huomiota kielen käyttöösi, ja sitä kautta nostamaan tasoasi englannin kielen käyttäjänä.


Puhuenglantia.fi tarjoaa yksityisopetusta IELTS- ja TOEFL iBT -kielikokeisiin valmistautuville. Tarjoamme uusille oppilaille myös ilmaisen, kattavan lähtötasokokeen, jonka avulla pystymme hiomaan kuntoon myös harjoitusta vaativat kielioppiasiat.